Poslovne rešitve

Klimaj d.o.o.
Podbevškova 15
8000 Novo mesto

040 830 500

HVAC poslovni prostori

-VRF Sistemi

Sistemi ponujajo veliko prilagodljivost zaradi večjega števila specializiranih notranjih enot, ki omogočajo umestitev v vse arhitekturne zasnove. Zaradi sodobne zasnove so ti sistemi energetsko zelo učinkoviti, saj imajo velik razpon moči, sama fleksibilnosti sistema pa omogoča hlajenje in ogrevanje od manjših poslovnih prostorov, pa vse do večjih hotelov, ter poslovnih stavb. Uporabnik klimatske naprave upravlja prek daljinskega upravljalnika, pri čemer je s pomočjo aplikacije delovanje mogoče nadzirati tudi iz oddaljene lokacije.

-Toplotne Črpalke ZRAK-VODA

Za zadostitev večjih toplotnih zahtev pri večjih poslovnih prostorih, lahko z uporabo dodatne regulacije lahko več sistemov vežemo v več zaporedno vezanih toplotnih črpalk – kaskada. Na ta način lahko z funkcijo izmenjavanja uspešno nadzorujemo ogrevanje in dosegamo najvišje udobje ter učinkovitost.

-Prezračevanje

V poslovnih prostorih je bistveno ustvariti ugodne delovne in bivalne pogoje za zaposlene. Pravilno načrtovanje sistema lahko zagotovi prijetno počutje in kvalitetnejše delovne pogoje, saj neposredno vplivata na delo in produktivnost ljudi.

-Talno ogrevanje

Talno ogrevanje je način ogrevanja objektov, pri katerem so grelni elementi umeščeni v tla. Ta sistem omogoča optimalno porazdelitev toplote glede na prostor. Poleg optimalne porazdelitve toplote, so prednosti talnega ogrevanja tudi samo udobje bivanja, ter prilagodljivost.

-Server sobe in tehnični prostori

Strežniki, računalniki in druge elektronske naprave lahko hitro povzročijo kopičenje toplote, ki vodi v prekomerno temperaturo prostora. Visoka temperatura pa povzroča pregrevanje elektronskih naprav v prostoru, kar ima lahko za posledico zmanjšano učinkovitost, počasnejše delovanje in krajšo življenjsko dobo.